Златото затвърди позициите си през изминалата сесия

Цената на петрола остава нестабилна, заради несигурната ситуация с коронавируса по света

Златото затвърди позициите си през изминалата сесия

Снимка: Pixabay

Автор: ЕЛАНА Трейдинг

По случаи честването на Деня на благодарността в САЩ, NYSE и NASDAQ останаха затворени през изминалата сесия. Днес изброените борси ще приключат търговията с 3 часа по-рано в 20:00 часа българско време. Също така днес е черен петък за страната, ден който множество потребители чакат с нетърпение. Очакваме по-висока икономическа активност и ръст в покупките на дребно. Ноември се оказа един от най-силните месеци за световните акции в историята, след като добри новини от 3 компании във връзка с техните коронавирусни ваксини и възможността за нови стимули от страна на администрацията на Байдън подсилиха пазарите.

Европейският STOXX 600 се покачи с 14.4% през ноември, като през последната сесия се понижи с 0.1%. Повишенията на индексите се случват на фона на нарастващ брой нови случаи на пандемията. Само в САЩ, новите случаи през последните 2 седмици са над 150 000 на ден, като общият им брой в света надмина 13 милиона. Петролът направи корекция на възходящото движение, след като спад в запасите на лек суров петрол допълнително подсили цената на суровината в сряда. Златото от своя страна изглежда затвърди подкрепата над 1800 USD за тройунция, като успя да се покачи с 0.15% през изминалата сесия.

Акценти днес

Потребителско доверие – Еврозона

Акцентът за деня ще падне върху единствения значим икономически индикатор днес – потребителското доверие в Еврозоната. Индикаторът измерва нивото на доверие на потребителите в икономическата активност. Той е водещ показател, тъй като може да предвиди потребителските разходи, които играят основна роля в цялостната икономическа активност. Данните са съставени от проучване на над 2000 потребители в Еврозоната и тяхната оценка за икономическите перспективи.

Инструмент на фокус

NVidia Corp.

Акциите на компанията се повишиха драстично след пандемията. Цената достигна зона на съпротива и не успя да прекоси психологическото ниво от 600 USD за акция. Всяка корекция продължава да сформира по-високо дъно, като нагласите ни за движението в цената продължават да са бичи.

EUR/USD

Валутната двойка се намира в период на консолидация от началото на август, след като цената среща ниво на съпротива. Корекциите в цената образуваха двойно дъно около 100 периодната експоненциална средна, като в момента цената се намира отново в зоната на съпротива. Ако пробивът е успешен, очакваме лека корекция в рамките на няколко сесии до същото ниво, последван от нов ръст.

PALLADIUM

Суровината се намира във възходящ трендови канал от края на юли. През последните две седмици, цената остана ограничена над 2 300, като забелязахме дивергенция между бавния Стохастик и движението на цената. Линиите на индикатора успяха да се пресекат, давайки началото на ново възходящо движение.

Hong Kong 50

Индексът се намира в силен възходящ тренд, като цената срещна съпротива около 27 000, като всяка корекция образува по-високо дъно. Движението в цената образува възходящ триъгълник, което е бича техническа фигура. Ако цената успее да пробие нивото на съпротива, очакванията ни са за рязко поскъпване на стойността на индекса.

Източник: https://www.elana.net/bg/trading/index.html

Коментари: 0