Призоваха за разумно потребление на ток

Целта е да се избегне свръхнатоварване на електрическата мрежа

11:31 12.07.2012

Да се подхожда разумно към потреблението на електроенергия през летния сезон. Затова призова клиентите си ЧЕЗ. Целта е да бъде избегнато свръхнатоварването на електрическата мрежа вследствие на повишената употреба на охладителни електроуреди през горещите месеци на годината.

„Един от най-ефективните начини за разумно потребление е използването на климатици от висок енергиен клас и доброто термоизолиране на сградите. Общата климатична инсталация определено е най-икономичният вариант за охлаждане на сградите”, каза Ясен Тодоров, директор „Управление на мрежата” в „ЧЕЗ Разпределение България”.

Той припомни, че разумното потребление на ток не само предпазва мрежата от натоварване, но се опазва природата и се намаляват личните разходи.

Преди две години дружеството организира акция с големите вериги магазини за популяризиране на електроуредите с висок енергиен клас, а на корпоративния сайт бе създадена специална страница за енергийна ефективност. Компанията разработи и калкулатор за самостоятелно изчисление на потреблението на електроенергия. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ток | потребление | електричество

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини