Анегрет Крамп-Каренбауер официално заема поста на Меркел

Християндемократическият съюз (ХДС) гласува за нея

Снимка: БТА
18:33 07.12.2018

Християндемократическият съюз (ХДС) официално гласува Анегрет Крамп-Каренбауер да оглави партията. Тя ще заеме поста на германския канцлер Ангела Меркел като председател на ХДС.

Крамп-Каренбауер е бивш премиер на провинция Саарланд и се води близък съюзник на Меркел като се смяташе за фаворит за неин наследник.

Победителката получи 517 гласа от 999 възможни (51.75%), докато конкурентът й - политическият ветеран Фридрих Мерц, беше подкрепен от 482-ма делегати (48.25%).

"Трябва да останем единодушни за целта, която обединява всички нас", каза новият председател. "Приемам гласуването", - каза политикът. 

Крамп-Каренбауер се опитва по всякакъв начин да разсее идеята, че копира Меркел. "Имам собствен политически стил и собствена биография", каза тя. Политикът увери, че при изграждането на връзки с канцлера няма да търси "контролирана хармония" по теми, в които техните мнения се различават. "От друга страна, аз няма да изкуствено се отдалечавам от тези въпроси, по които споделям мнението на Ангела Меркел", добави тя.

Мерц, който се завърна в политиката само преди няколко седмици след продължителна пауза заяви, че ще продължи да подкрепя партията си.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Ангела Меркел | ХДС | германски канцлер | Анегрет Крамп-Каренбауер | Християндемократическият съюз

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини