Ангелкова: Туроператори няма да могат да предлагат екскурзии, по-скъпи от застраховката им

Министърът на туризма смята да предложи промяна в законодателството

09:30 09.08.2018
Туроператорите да не могат да предлагат екскурзии, по-скъпи от застраховката им. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова в студиото на Nova и допълни, че ресорното министерство ще внесе предложение за промяна в законодателството. Повод за гостуването на Ангелкова беше случай на круизно пътуване на българи в Канада, които е трябвало да платят част от нощувките и връщането си в България и до момента нямат получено обезщетение, пише Дневник.

По думите на Ангелкова подобен случай се наблюдава за първи път в практиката на министерството. „Хората с основание се обърнаха към нас, направили сме 4-5 проверки на фирмата”, заяви министърът на туризма Николина Ангелкова. „Фирмата е стартирала процедура по ликвидация, а заявява намерение за регистрация на нова фирма. Ще сигнализираме прокуратурата за тази фирма”, добави тя.

Ангелкова пое ангажимента да бъдат затегнати изискванията по отношение на туроператори и по отношение на лимити и застраховки. Все още туроператорската фирма от злощастното пътуване в Канада свети в „зелено“ на сайта на министерството. По думите на Ангелкова компанията формално отговаря на изискванията на закона, в който няма посочен максимален размер на застраховка.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: застраховки | туроператори | регулации | Николина Ангелкова

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини