Антон Антонов поема Националното тол управление

Звеното трябва да заработи през август 2019 г.

11:36 08.11.2018
Антон Антонов е назначен за директор на Националното тол управление в Агенция „Пътна инфраструктура“. Специализираното звено ще се занимава със събирането на електронните пътни такси от 1 януари 2019 г., а в средата на август следващата година и тол таксите от автомобилите над 3.5 т. По думите на бившия регионален министър, събраните такси ще се инвестират в подобряване на пътната инфраструктурата в Северна България, 

Антон Антонов е служител на АПИ от юни 2012 г. От началото на тази година е ръководител на Екипа за внедряване на системата за електронно таксуване на пътищата и е началник на отдел „ТОЛ“ в дирекция „Пътни такси и разрешителни“. В периода 2005-2009 г. е представител на Министерството на регионалното развитие и благоустройството в Постоянното представителство на България в Брюксел.

Завършил е „Счетоводство и финанси“ в Университета Оксфорд Брукс, Англия и има магистратура по бизнес администрация от Университета Уорик в Ковънтри, Англия.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: АПИ | тол такси | Национално тол управление | Антон Антонов

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини