Белгийската Hebaco с интерес да инвестира във Видин

Ако проектът се реализира ще бъдат открити нови работни места в града

12:28 17.01.2019

Представители на белгийската фирма Hebaco се срещнаха с местната власт във Видин по повод намерение за бъдеща инвестиция в града.

Кметът на общината Огнян Ценков разговаря със собственика на компанията Люк Хеспилс. Фирмата се занимава с производство на земекопно оборудване и предмет на разговора бе установяване на контакт с партньори за производство на метални багерни кофи в нашия град, както и предоставяне на терен или готова производствена база, която да бъде преоборудвана за ново производство на бързосменници.

Ценков заяви пред белгийците, че ще съдейства за това, съобразно всички законови разпоредби. Инвестицията е с цел производствена и търговска дейност.

Кметът на Общината информира собственика на фирмата, че във Видин има Професионална техническа гимназия и филиал на Русенския увиверситет „Ангел Кънчев“ с технически специалности, чиито кадри биха могли да се ангажират в бъдещото производство. Той  изрази надежда, че с осъществяването на инвестиционното намерение ще бъдат разкрити нови работни места.

По-късно бе организирана работна среща в залата на Общински съвет – Видин с представители на местни фирми, произвеждащи метални изделия.

На следващ етап ще бъдат установени партньорски отношения с местния бизнес, за да се реализира инвестиционното предложение.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: инвестиция | Видин | оборудване | habeco

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини