Бил Гейтс: САЩ трябва да се върне в ядрената надпревара

Милиардерът иска да убеди американските лидери, че страната трябва да залага на този вид енергетика

10:18 01.01.2019
САЩ е загубила лидерството в ядреното въоръжаване в глобален мащаб, затова страната трябва да инвестира много, „за да се върне в играта“. Това смята американският предприемач Бил Гейтс, пише Business Insider.

Той посочва, че въпреки негативните последици, с които човечеството се сблъсква заради промяната на климата по целия свят, хората не са променили начина си на живот и емисиите от парникови газове през 2018 г. са се увеличили. Тъй като при горенето на изкопаеми горива (нефт, въглища и природен газ)в атмосферата се отделя въглероден диоксид и други задържащи топлината газове, според Гейтс са нужни пробиви в чистата енергетиката. Милиардерът посочва, че както при генерирането на ток от слънчевата светлина или вятъра не се отделя въглероден диоксид, същото се отнася за ядрената електроенергия.

„Светът трябва да работи по редица решения, за да спре промяната на климат. Напредък в ядрената енергетика е едно от тях и аз се надявам да убедя американските лидери да влязат в играта“, пише съоснователят на Microsoft.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | вредни емисии | ядрена енергетика | бил гейтс | парникови газове | промяна на климата | ядрена надпревара

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини