Борисов заговори за ремонт на всички мостове в държавата

Премиерът разпореди на министрите си да намерят начин това да се случи

14:26 15.08.2018
Министър-председателят Бойко Борисов разпореди на министрите Николай Нанков и Ивайло Московски да предложат решение, което да дава възможност ремонтите на мостовете по пътната и транспортна инфраструктура да се реализират едновременно.

„Знаете, откакто са построени в България мостовете не бяха ремонтирани по магистралите, имаме по над 120 метра високи мостове и в момента продължаваме да ги укрепваме и да им правим основни ремонти, по „Тракия“ и по „Витиня“ те са по план. Искам решение и не един по един да ги правим, а едновременно да влезем и да ги правим всички мостове“, отбелязва премиерът на днешното правителствено заседание.

Изказването на премиера е свързано с трагедията в Италия. Вчера се срути основен мост на магистрала А10 край Генуа и загинаха над 30 души.

В момента в България единствените пречки да се строят всички мостове едновременно, както иска Бойко Борисов, са липсата на пари и блокадата на пътните артерии, които ще се получат, ако се ремонтира всичко едновременно.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Бойко Борисов | ремонт на мостове

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини