БСП поиска договора за строителството на магистрала „Хемус“

От АПИ уточниха, че договорът ще бъде качен в сайта на Агенцията по обществени поръчки до един месец от сключването му

12:20 14.01.2019
БСП поиска договора за строителството на 134 км на магистрала „Хемус“ между Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) и държавната компания „Автомагистрали“. Стойността му е 1 124 880 000 лв. без ДДС и средствата са от републиканския бюджет.

От АПИ уточниха, че договорът е подписан в края на декември и ще бъде изпратен за информация в Агенцията по обществени поръчки /АОП/ в законоустановения срок до един месец от сключването му. Днес Елена Йончева, заедно с още няколко представители на БСП внесе искането в Пътната агенция.

„Искаме от МРРБ да ни бъдат предоставени рамковите споразумения между държавното дружество „Автомагистрали“ и фирмите, които ще строят отсечките от автомагистрала „Хемус“, коментира Йончева пред сградата на АПИ. 

Малко по-рано днес вицепремиерът Томислав Дончев заяви, че договорът за автомагистрала „Хемус“ позволява строеж без обществени поръчки, цитиран от „Фокус“.

„Автомагистрали“ ЕАД няма сключени договори с подизпълнители за строителство на възложените от АПИ 134,14 км на АМ „Хемус“. Изграждането на отсечката е разделено на 6 участъка. Целта е тя да бъде готова до 2023 г.“, пише още в съобщението на Пътната агенция.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: АПИ | Хемус | БСП | обществена поръчка | магистрала Хемус | Елена Йончева | автомагистрали

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини