Петкова: „Булгартрансгаз“ пусна обществената поръчка за газовия хъб „Балкан“

Реализацията и възлагането на обществената поръчка зависи изцяло от третата фаза на пазарния тест

17:01 21.12.2018
„Булгартрансгаз“ обяви обществената поръчка за избор на изпълнител на инфраструктурата, свързана със създаването на газовия хъб „Балкан“. Това каза на пресконференция днес министърът на енергетиката Теменужка Петкова.

„Реализацията и възлагането на обществената поръчка зависи изцяло от третата фаза на пазарния тест. Не трябва да има притеснения, че някой иска да изразходва едни средства, един ресурс. Обществената поръчка е под условие и зависи изцяло от успеха на третата фаза от пазарния тест“, коментира Теменужка Петкова.

„Прогнозната стойност на обществената поръчка е 2.3 млрд. лв. без ДДС“, поясни енергийният министър. Тя обясни, че всичко, което се прави в тази посока, е съобразено с европейското и националното законодателство. „Актуализираната енергийна стратегия изтича до 2020 г., но до края на 2018 г., имаме конкретни задължения, които трябва да изпълним“, подчерта енергийният министър.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: газов хъб Балкан | Турски поток | газов хъб | хъб Балкан