Бурята „София” блокира съседна Гърция под сняг

49 са затворените пътни участъци, а 133 ограничените

Снимка: БТА
21:56 04.01.2019
Бурята „София”, донесла обилни снеговалежи в Гърция, блокира и „замрази” южната ни съседка, предават световните медии. Тежките метеорологични условия са довели до затваряне на пътища в цялата страна. Проблеми от навявания и заледени участъци има навсякъде. 

В много части на страната пътищата са затворени и има прекъсвания на електричеството. Регистрирани са полярни температури. Обилни снеговалежи има дори и в ниските части, както и бурни ветрове в морето, предава във вечерната си емисия гръцкото електронно издание Iefimerida, цитирано от агенция „Фокус”. 

Цяла вечер полицията издава актуални бюлетини за задръствания и затворени пътища. Според данните има 49 затворени участъка в страната и ограничение за движение само с вериги в 133 пътни участъка. Сериозни проблеми има в електрическата мрежа в редица населени места в Пелион, Портария и Макриница. CNN (Гърция) информира за критична обстановка в областите Фтиотида и Беотия.

Обилни снеговалежи са били регистрирани в Солун и въпреки че сутринта снегът е бил с ниска интензивност, в късните следобедни часове вторият по големина град на Гърция се е оказал затрупан от сняг. В събота се очаква в района на Солун движението на автобуси и микробуси с тегло до 3.5 тона да се движат само с вериги.

За утре (събота) се очакват полярни температури в централната и северна част на страната. Предупреждава се за силна поледица в северните части.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Гърция | София | буря | снеговалеж | блокирани пътища | бурята софия | сняг в Гърция