Държавни служители в Гърция обявиха 24-часова стачка

Пътуващите до Атина трябва да следят ситуацията и да избягват демонстрациите

Снимка: Pixabay
11:41 17.01.2019

Гръцкото главно управление на съюзите на държавните служители обяви 24-часова национална стачка в четвъртък, 17 януари. Служителите недоволстват заради предложените реформи за стандартите за назначаване на учителите.

Организаторите се събират от 11:00 часа (местно време) в сградата на парламента в Атина. Близо до демонстрацията ще бъде разположена полиция и се очакват прекъсвания на транспорта.

Учителите и учениците протестират срещу предложените от правителството образователни реформи и настояват Министерството на образованието да оттегли законопроекта от парламента. Демонстрантите се сблъскаха с полицията по време на предишни протести на 11 и 14 януари и поне един протестиращ беше сериозно ранен, след като силите за сигурност използваха сълзотворен газ и флаш гранати, за да разпръснат тълпите.

Пътуващите до Гърция, и по-специално до Атина, се съветва да следят развитието на ситуацията и да избягват всички демонстрации като предпазна мярка.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Гърция | стачка | учители | Атина

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини