ЕК въвежда нови правила за международните бракове

Установяват се ясни правила за имуществото и банковите сметки при развод или смърт

Снимка: Pixabay
15:08 29.01.2019
Европейската комисия въвежда нови правила за брачни двойки от различни държави. От днес влизат в сила установени правила при развод или смърт, за да се сложи край на противоречащи казуси в различните държави от ЕС, свързани с имущество или банкови сметки. 

Двойките вече ще бъдат наясно кой национален съд е компетентен да им помогне при управлението на тяхното имущество, при поделянето му при развод, раздяла или смърт. 

Вече става ясно кое национално право има предимство, ако са приложими правилата на няколко държави. Това ще улесни признаването и изпълнението в една държава от ЕС на съдебно решение по имуществени въпроси, постановено в друга държава от Общността. 

Правилата ще си прилагат в 18 страни - Австрия, Белгия, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Италия, Люксембург, Малта, Холандия, Португалия, Словения, Испания и Швеция. Държавите от ЕС, които не участват в прилагането на правилата, могат да се присъединят по всяко време към тях, отбелязват от Европейската комисия. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЕК | имущество | правила | развод | банкови сметки | бракове

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини