Новите 20 електробуса тръгват в София през ноември

Те са част от програмата на общината за борба със замърсяването на въздуха

11:42 25.10.2018
Новите 20 електробуса ще започнат да се движат в София през следващия месец, обявиха от Столична община. Те са част от програмата на общината за подмладяване на състава, както и за борбата със замърсяване на въздуха.

Возилата ще се движат по линиите, които пътуват в централната градска част. Те не се различават по нищо друго от обикновените автобуси, освен че се задвижват с електрически двигател и не изхвърлят никакви вредни емисии. Електробусите разполагат със 70 места, рутер за интернет и пътуващите ще могат да зареждат телефоните си. Батериите на автобусите ще се зареждат в трите зарядни станции на общината.

Столична община обяви търга за електробусите през лятото на миналата година, като придобивката струва на гражданите 22 млн. лв. Автобусният парк на общината ще се обнови и със 82 автобуса на природен парк, като през следващата година ще бъдат закупени от 60 нови съчленени автобуса на природен газ.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | градски транспорт | автобус | електробуси

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини