Първанов: Северна Македония няма да я бъде

Той предлага България да инициира приемането на страната в ЕС и НАТО с името Република Македония

09:35 03.10.2018
Северна Македония няма да я бъде. Това каза Георги Първанов, президент на България от 2002 до 2012 г., пред бТВ тази сутрин. Той предложи България да инициира страната да бъде приета в ЕС и НАТО с името Република Македония, тъй като я подкрепяме от самото начало за членство.

Според Първанов референдумът за името е по-скоро неуспешен, а въпросът е бил подвеждащ и това е довело и до този резултат. Той смята, че хората, които не са гласували, всъщност са срещу промяната на името, а не срещу членството в ЕС и НАТО.

За критиките на Росен Плевнелиев към настоящия президент Румен Радев Първанов коментира, че са прескочени определени граници с лични нападки, а критиките трябва да са по политики и стратегии.

Той посъветва президента Радев и премиера Бойко Борисов да застанат един до друг и да говорят за национални приоритети, като намекна, че те в момента се нападат взаимно по дребни теми.

Относно цената на природния газ Георги Първанов коментира, че преговорите за по-ниски цени ще са трудни, тъй като нямаме актуални енергийни проекти.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: ЕС | референдум | НАТО | име | Георги Първанов | членство | Северна Македония

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини