Потребители се оплакаха от слаб сигнал в новите iPhone XS и XS Max

Устройствата дебютираха на пазара преди броени дни

Снимка: БТА
11:13 25.09.2018
Няма и седмица откакто новите iPhone XS и XS Max са официално на пазара, а потребители вече алармираха за несъвършенства в иначе "най-подобрените" модели на Apple. Те съобщават за лоша безжична интернет връзка (WiFi) и клетъчен сигнал, пише Business Insider. 

Клиентите на Apple посочват, че по-старите им модели – като iPhone 7 и iPhone X например, са имали по-добър сигнал от новите устройства. От компанията не са отговорили на запитването на медията.  


Обратна връзка от страна на недоволни потребители е постъпила в няколко канала – Reddit, както и във форумите на MacRoumors и тези на Apple. 

Любопитно е, че доклад в блога за безжични технологии WiWavelenght потвърждава споделените мнения. В него се посочва, че тестовете в лабораторни условия също са установили наличието на значително по-слаб сигнал в сравнение с миналогодишните iPhone 8 и X. 

Всичко това обаче е изненадващо на фона на факта, че новите iPhone модели идват с допълнителна антена в долната част на устройството. Не е изключено проблемите да се разгърнат в бъдеще, а компанията да опита да ги разреши чрез софтуерни актуализации. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: WiFi | iPhone Xs | iPhone Xs Max | слаб сигнал

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини