Toyota изтегля от пазара 1 милион хибридни коли заради проблем с кабелите

Половината от засегнатите коли са в Япония

Снимка: Toyota
13:31 05.09.2018
Toyota Motor Corp обяви в сряда, че планира да изтегли около 1.03 милиона автомобила, включително бензиновия хибриден модел Prius, от пазарите в Япония, Северна Америка, Европа и други региони, поради проблеми, свързан с кабели в двигателя, които крият риск от пожар.

След съобщение за изтегляне на коли от местния пазар по препоръка на японското транспортно министерство,  Toyota заяви, че при засегнатите превозни средства кабелът, който се свързва с хибридния блок за управление на мощността, може да влезе в контакт с покритието в точката на свързване.

Ако върху кабела или капака се е натрупал прах, изолацията на проводниците може да се загуби с течение на времето поради вибрации на автомобила. Това може да доведе до късо съединение и риск от пожар, казват от компанията.

Проблемът засяга превозни средства, произведени в Япония между юни 2015 и май 2018 г. и включва версията plug-in на Prius и кросоувъра C-HR, продаван в Япония, Европа, Австралия и др.

Около половината от изземванията ще се извършват в Япония, заяви говорителят на Toyota Жан-Ив Жол.

От пазара в САЩ ще бъдат изтеглени коли само от модела Prius, където са засегнати около 192 000 автомобила. 

Жол добави, че в Япония е регистриран инцидент с късо съединение, при който автомобилът се е подпалил.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: автомобили | хибрид | изтегляне | кабели | Toyota Motor Corp | Prius

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини