Uber се връща във Финландия след промяна в законодателството

Според компанията, по този начин ще се насърчи лоялната конкуренция

20:47 04.07.2018
Компанията за споделено пътуване Uber отново ще предлага своите услуги във Финландия след почти едногодишно спирано, произтичащо от строгите закони за транспорта в страната.Две от най-популярните услуги – UberX и UberBLACK ще бъдат отново достъпни във финландската столица Хелзинки, съобщи компанията в свой пост.

Новият финландски закон за транспортните услуги влезе в сила в началото на месеца. Той има за цел да бъде по-отворен към технологичните иновации в сектора и ще улесни процеса на кандидатстване за разрешение за таксиметрови превози. 

Разрешителните са гарантирани от Trafi, централната агенция за наблюдение на транспорта, вместо от центровете на Ely, които са регионалните органи за контрол на транспортните услуги. Законът ще позволява на таксиметровите оператори да определят своите цени свободно.

„Новите съвременни разпоредби във Финландия насърчават лоялната конкуренция и признават ролята ,която новите технологии могат да играят заедно с по-традиционните транспортни средства“, категоричен е Джоел Джарвин, генерален мениджър на Uber Nordics. „За потребителите либерализираният пазар ще доведе до много по-голям избор. За шофьорите – те ще имат повече свобода и възможности да разширят бизнеса си“.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Финландия | регулации | Хелзинки | Uber | законодателство

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини