Употребата на соларни панели в САЩ намалява

Промяната за процъфтявалата през последните години индустрия е голяма

Снимка: Pexels
08:13 13.12.2018
Инсталациите на соларни панели в САЩ са намалели с 15% през третото тримесечие на годината, сочи доклад от основната търговска група в соларната индустрия, пише Reuters. Това се дължи на по-високите мита върху вноса им, които бяха наложени от администрацията на Доналд Тръмп.

Моментната слабост на пазара обаче се компенсира от по-голям обем проекти, които се очакват през следващите пет години. Според доклада причината е, че в днешно време соларната електроенергия е по-евтина от всякога.

През третото тримесечие на 2018 г. в САЩ са били инсталирани соларни панели, осигуряващи 678 мегавата електронергия – най-ниското ниво от 2015 г. насам. В сравнение с третото тримесечие на 2017 г. пък спадът е с 30%. Докладът с данните е на Американската асоциация на соларната енергийна индустрия. Общият соларен пазар в страната, който включва битови и търговски инсталации, генерира общо 1.7 гигавата електроенергия.

Забавянето в поставянето е голяма промяна за соларни панели, които през последното десетилетие се инсталираха с много бързи темпове. Най-засегнати от митата, наложени в хода на търговската война между САЩ и Китай, са големите соларни проекти за осигуряването на комунални услуги. 30-процентните мита обаче повишиха цената на тези панели с до 50%.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | енергетика | соларни панели | соларна индустрия | енергийна индустрия