За десетилетие Philip Morris е вложила $4.5 млрд. в иновации

Президентът на тютюневия гигант взе участие в Webit.Festival 2018

15:47 28.06.2018
Тютюневият гигант Philip Morris е инвестирал над 4.5 млрд. долара в иновативни разработки и производствени мощности по пътя към случването на визията си за бъдеще без дим. Това каза президентът на компанията за Европейския съюз (ЕС) Фредерик де Вилде по време на участието си юбилейното издание на дигиталния форум Webit в София. 

Всеки ден 10 000 души по света избират да спрат да пушат и да преминат към бездимните алтернативи, стана ясно още от думите на Де Вилде. По-рано през годината компанията лансира у нас своята бездимна система за нагряване на тютюн IQOS, която вече се радва на добро приемане от българските потребители. 

Голямата амбиция на на Philip Morris е да помогне за изграждането на бъдеще без дим. „Разбирам, че може да звучи странно за компания, която винаги е предлагала много успешно конвенционални цигари на пазара, изведнъж да заяви: „Желанието ни е да спрем продажбата на продукта, който продаваме от години“, възкликна Де Вилде от сцената на Webit. 

Той обаче е убеден, че компанията има достатъчно иновативен продукт, към който пушачите не само посягат, но и все повече от тях го приемат за алтернатива на цигарите. Според президента на Philip Morris за ЕС дизайнът също играе важна роля в успеха. В основата на мотивацията обаче е желанието на човек да спре да пуши. „Това е много по-сериозна стъпка към промяна на начина на живот, отколкото просто мода“, убеден е Де Вилде.  

Той припомни, че основният проблем при тютюнопушенето е горенето. При изгарянето на тютюна се образува тютюнев дим, който съдържа между 6000 и 8000 вредни вещества. Затова едно от основните предизвикателства е било да се създаде нещо толкова иновативно, че хем да елиминира горенето, хем да продължи да доставя удоволствие. 

Така след години на опити и проучвания Philip Morris успява да създаде и пусне на пазара първата си продуктова платформа от този тип. 

Повече за това какво е коствало на Philip Morris да докара идеята си до този етап и какво предстои в бъдеще четете в интервюто на Economic.bg с Фредерик де Вилде в понеделник. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: тютюнопушене | Webit | Philip Morris | IQOS | Фредерик де Вилде | без дим

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини