Законът на Пеевски за медиите ще се обсъди на второ четене

С промените печатни, електронни и онлайн медии ще трябва да посочват на сайтовете си информация за действителния си собственик

07:36 25.10.2018

Медийният закон, предложен от депутатите от ДПС Йордан Цонев, Делян Пеевски и Хамид Хамид ще бъде обсъден от медийната комисия в парламента днес. В началото на юли тази година без да е гласуван в парламентарна комисия, депутатите приеха директно на първо четене в пленарна зала.

С промените в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения се задължават доставчиците на медийни услуги, в т.ч. печатни, електронни и онлайн медии да посочват на сайтовете си информация за действителния си собственик и да декларират всяко получено финансиране в предходната календарна година, неговия размер и основание, както и данни за лицата, които са го предоставили.

Други текстове предвиждат разпространителите на печатни издания да декларират в Министерството на културата действителния собственик, както и броя на обектите за продажба на дребно. Ако последните са 1/3 от всички обекти, ще се праща информация в Комисията за защита на конкуренцията.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Делян Пеевски | второ четене | медиен закон