Желязков: БДЖ има нужда от поне 1 млрд. лв. в следващото десетилетие

Според Желязков новото ръководство на „Холдинг БДЖ“ е изградено от доказани мениджъри

Последното десетилетие проблемите в БДЖ бяха свързани с дълговете, които бяха натрупани. Държавата направи всичко необходимо да ги погаси и в момента към външни кредитори БДЖ няма задължения. Това обаче не означава, че като няма задължения няма ангажименти. Това заяви транспортният министър Росен Желязков в Канал 3. 

„Ангажиментът на БДЖ е да се насочи към предоставянето на качествена услуга – подновяване на тяговия състав“, коментира министърът. Той заяви, че БДЖ се нуждае от поне един милиард през следващото десетилетие, за да се подобри услугата, без да уточни в каква валута трябва да бъдат инвестициите.

Според транспортния министър има решения на проблемите в железницата. „В момента има нов мениджмънт, който се нуждае от необходимия кредит на доверие“, уточни той и допълни, че целите пред ръководството са в изграждане на по-добра организация, ясно поети ангажименти и отговорност от поетите ангажименти.

Освен за подобряване на цялостната услуга транспортният министър акцентира и върху нуждата от подновяването на подвижния състав.

„Важно е да се опитаме да намерим хора, които милеят за системата на БДЖ .Имах среща със синдикатите и мениджърите в БДЖ точно в тази посока“, обясни той. "Трябва да намерим хора, които милеят за БДЖ. Трябва да имаме потенциал да купуваме машини и да ги поддържаме, а не да се ремонтират от чужди компании", заяви Желязков.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БДЖ | транспорт | европари | НКЖИ | инфраструктурни проекти | Росен Желязков

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини