АПИ търси археолози за строителството на Околовръстното от "Цариградско шосе" до "Младост"

Стойността на обществената поръчка е 10 000 лв. без ДДС

Снимка: Economic.bg/Архив
14:02 19.08.2019

Агенция „Пътна инфраструктура“ откри тръжна процедура за избор на изпълнител за извършване на археологическо наблюдение при строителството на Софийския околовръстен път в участъка от п. в. „Цариградско шосе“ до п. в. „Младост“ /км 35+260 до км 41+340/. 

Стойността на обществената поръчка е 10 000 лв. без ДДС, а срокът за подаване на оферти е до 19 септември. Археолозите ще трябва да следят за наличието на археологически структури по трасето по време на строителните дейности, за да не се допусне унищожаване или застрашаване на неизвестни археологически обекти. 

6-километровата отсечка, чието изграждане предстои да стартира в кратък срок, ще бъде с две платна с по 3 ленти за движение в посока, средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари. 

Пресичането на Софийския околовръстен път с по-големите пътни артерии в района ще се осъществява чрез 4 пътни възела - п. в. „Стар Лозенски път“, п. в. Патриарх Герман“, п. в. „Самоковско шосе“, п. в. „Младост“. Ще бъдат изградени 3 пешеходни надлеза и мостове над р. Искър и р. Кална. 

Предвидена е реконструкция на водопроводи, канализация и газоразпределителна мрежа, както и изместване на инженерни съоръжения, телекомуникации и др., допълват от АПИ.

Проектът ще се финансира със средства от републиканския бюджет. Инвестицията е за близо 119 млн. лв. без ДДС. Изпълнител е „ГБС - Инфраструктурно строителство“ АД.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: АПИ | Младост | обществена поръчка | околовръстно | археолози

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини