Apple има резервен план за iPhone, ако враждата САЩ-Китай се задълбочи

Производството на смартфони ще може да се изнесе от Китай, така че те да се продават свободно в САЩ

Снимка: БТА
13:13 11.06.2019
Apple има резервен план, ако търговската война на САЩ и Китай излезе от контрол, пише Bloomberg. Основният производствен партньор на компанията има достатъчен капацитет, за да направи всички iPhone-и, предназначени за американския пазар, извън азиатската страна, ако се наложи. Това става ясно от думите на изпълнителния директор на Hon Hai Precision Industry. 

В момента тайванският партньор прави повечето смартфони в континенталната част на Китай. Ситуацията бе коментирана по време на брифинг за инвеститори в Тайпе във вторник от Йонг Лиу, който оглавява и дивизията за полупроводници.

Думите му идват на фона на все по-смрачаващата се и непредсказуема търговска вражда между САЩ и Китай. Hon Hai уверяват, че подкрепят изцяло Apple, ако се наложи корекция на производството. 

„25% от производствените ни мощности са извън Китай и можем да помогнем на Apple да отговори на нуждите на американския пазар“, коментира Лиу, добавяйки, че в момента се правят инвестиции в Индия. „Имаме достатъчно капацитет, за да отговорим на търсенето на Apple“, каза още той. 

Apple засега не е давала указания на Hon Hai за преместване на производството от Китай, стана ясно още от думите на Лиу. Според него компанията ще реагира бързо и ще разчита на местно производство в отговор на търговската война. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: apple | iPhone | Китай | САЩ | производство | търговска война | Hon Hai

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини