Асоциацията на банките в България има ново ръководство

Левон Хампарцумян вече няма да е част от Управителния съвет

Снимка: Pixabay
19:49 26.03.2019

Асоциацията на банките в България избра нови членове на Управителния си съвет. Промените са гласувани на общо събрание днес, става ясно от сайта на Асоциацията. 

Новите членове са Диана Митева, изпълнителен директор на банка „ДСК“ ЕАД, Георги Костов, изпълнителен директор на „Централна кооперативна банка” АД, Теодора Петкова, от момента на встъпване в длъжността главен изпълнителен директор на „Уникредит Булбанк” АД и Георги Заманов, главен изпълнителен директор на „Алианц Банк България” АД.

Като членове на Управителния съвет на АББ са освободени Виолина Маринова и Георги Константинов, поради изтичане на вторите им тригодишни мандати в управителния орган на АББ.

Левон Хампарцумян вече също няма да е част от ръководството на Асоциацията заради преминаването му от поста главен изпълнителен директор на „Уникредит Булбанк” АД на позицията председател на Надзорния съвет на банката от 1 май. Приета е и оставката на Емил Ангелов, подадена поради предстоящото финализиране на сделката по придобиването на „Банка Пиреос България” АД от „Юробанк България” АД и наличието на представител на тази банка в УС към момента – г-жа Петя Димитрова.

Управителният съвет избра позицията заместник-председател на УС на АББ на мястото на Виолина Маринова да заема Диана Митева от ДСК. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Асоциация на банките в България | управителен съвет | ръководство

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини