Българска верига бензиностанции монтира колонки за електромобили

В момента има две действащи станции – в Стамболийски и Нови пазар

Снимка: Pixabay
12:44 18.02.2019
Веригата бензиностанции „Дизелор“ е първата, на която могат да се зареждат електромобили. От дружеството обявиха, че вече имат две действащи зарядни станции и предстои да инвестират в още свои обекти. В момента електрически коли могат да се зареждат на две бензиностанции - в Стамболийски и Нови пазар.

„Взехме решение да инвестираме в колонки за електромобили, за да подкрепим собствениците на такива устройства и да позиционираме нашата компания от рано в един иновативен сегмент, който тепърва предстои да се разраства. Електрическата мобилност е сред най-перспективните нови области на иновация и се радвам, че по този начин „Дизелор“ се превръща в част от може би най-значимата промяна в автомобилния сектор откакто той съществува““, споделя Стоил Арнаудкин, управител на дружеството.

Електростанцията в град Нови пазар вече се използва редовно. За инсталиране на втората зарядна станция екипът на веригата е избирал град Стамболийски поради неговата комуникативна локация – между областните центрове Пловдив и Пазарджик. Освен това на мястото има и директна отбивка от магистрала „Тракия“ за пътуващите от и към столицата. Водачите на електрически автомобили могат бързо и лесно да откриват локациите за зареждане с помощта на удобния онлайн локатор и мобилно приложение.

Веригата разполага с шест бензиностанции на територията на страната в градовете София, Пловдив, Стамболийски, Варна и Нови пазар. В бъдеще тя планира увеличаване броя на електрическите зарядни станции, посрещайки нарастващото търсене от страна наАко сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: бензиностанции | зарядни станции | електрически автомобили | верига | е-коли | Дизелор

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини