Българският паспорт в Топ 10 на най-силните в света

Той отваря 160 граници

Снимка: Pexels
12:27 08.08.2019
Пътуването по света идва със своите предизвикателства, не на последно място кандидатстване за виза. А визовите режими могат да определят траекторията на вашия живот: къде ви е разрешено да пътувате, да учите, да работите и да живеете. Вашата глобална мобилност по същество се свежда до онази малка книжка, която притежавате - паспортът.

Ето паспортите, които се радват на най-голямата свобода на пътуване и най-ниския брой изисквания за виза по света през 2019 г., според класацията Global Passport Power Rank 2019 на консултантската компания Arton Capital.

Обединените арабски емирства (ОАЕ) са на върха на класацията на паспортния индекс на Arton Capital. С него може да се пътува до 175 точки в света.

България е на едно от челните места - 10-о в света, заедно с Хърватия.  Българският паспорт "отваря" свободно 160 граници.

Индексът на Arton Capital оценява паспортите въз основа както на безвизови, така и на визови възможности за пътуване и изследва паспортния достъп до 199 дестинации: 193 държави членки на ООН и шест официално признати територии.

Ето и как изглежда Топ 5 на индекса:

1. Обединени арабски емирства

2. Финландия, Люксембург, Испания

3. Дания, Италия, Германия, Холандия, Австрия, Португалия, Швейцария, Япония, Южна Корея, Ирландия, САЩ

4. Швеция, Сингапур, Франция, Белгия, Малта, Гърция, Норвегия

5. Литва, Исландия, Обединеното кралство, КанадаАко сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: виза | паспорт | пътуване | безвизово пътуване | Arton Capital | Global Passport Power Rank 2019

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини