БДЖ планира да ремонтира 180 вагона до края на 2019 г.

Към момента са обновени 25 вагона, които вече са включени в композициите на влаковете

14:38 19.02.2019
 „БДЖ - Пътнически превози” ЕООД планира да ремонтира и включи в експлоатация до 15 вагона на месец до края на 2019 г. В съобщение от дружеството се казва, че към момента са напълно обновени 25 вагона, които са включени към композициите на влаковете по основните направления в страната.

„Подобренията са в резултат на успешно реализираната ремонтна програма за извършване на капиталови и средни ремонти на вагони, собственост на националния железопътен превозвач“, заявяват от железницата.

В желанието си максимално бързо ремонтираните вагони да бъдат включени в експлоатация, „БДЖ - 
Пътнически превози” ЕООД предварително се извинява на своите клиенти, в случай на забелязани пропуски или следи от скорошно извършени ремонти и освежаване.

Припомняме, че на 15 февруари Съветът на директорите трябваше да представи бюджета на БДЖ пред Министерството на транспорта. Министър Росен Желязков коментира през миналата седмица, че той ще бъде дискутиран в Транспортна комисия тази седмица. Една от идеите на новото ръководство на Холдинга е вместо да се купуват нови мотриси, да се вземат такива под наем.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: БДЖ | бюджет | ремонти | програма | вагони | холдинг | Никола Василев

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини