Boring Company на Мъск си намери първия клиент

Засега се планира компанията да изгради тунел от една миля

Снимка: YouTube
17:59 23.05.2019

Boring Company, компанията за прокопаване на подземни тунели на Илон Мъск, намери първия си клиент, който да ѝ плаща, пише Business Insider. Фирмата, родена от омразата на предприемача към градските задръствания, е избрана да изгради тунел от една миля, който да свърже двата края на Конгресния център на Лас Вегас.

Подробностите за доклада включват три подземни пътнически станции, тунел за пешеходци и и две тръби, по които да минават автомобилите. Ще има достъп с ескалатори, осветление, WiFi покритие, мобилен сигнал и системи за видео наблюдение.

„Лас Вегас ще продължи да подобрява преживяването на нашите посетители с иновации, както с този проект, и да се фокусира върху сегашните и бъдещи нужди на нашите гости“, коментира председателят и изпълнителен директор на конгресния център.

Boring Company предлага в крайна сметка тунелите да се разгърнат отвъд конгресния център и да свърже алеята с казината в града, както и летището. Колите по тунелите ще се движат със скорост 249 км/ч.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: автомобили | коли | тунел | Лас Вегас | Илон Мъск | Boring Company

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини