Британските лейбъристи обещават да решат Brexit за 6 месеца

Опозицията иска да управлява, за да сключи „разумна“ сделка с ЕС и да свика нов референдум

Снимка: БТА
16:41 21.09.2019
Правителство, ръководено от основната опозиционна британска Лейбъристка партия, ще осигури „разумна“ сделка за напускане на Европейския съюз в рамките на три месеца. Също така в проектоизявление на партията, видяно от Reuters, се посочва, че в рамките на шест месеца ще проведе референдум за постигнатата сделка или за оставане в Блока.

След три години хаотични преговори (водени от Консерваторите) и блокаж в парламента, едно лейбъристко правителство ще подреди Brexit по един или друг начин в рамките на шест месеца след идването на власт, пише в проектоизявлението.

В изявлението, което трябва да бъде одобрено на годишната конференция на Лейбъристите в морския курорт Брайтън, се посочва, че водено от тях правителство „ще осигури разумна сделка за напускане на ЕС в рамките на три месеца и в рамките на шест месеца ще я постави пред хората“ на референдум, заедно с възможността Великобритания да остане в Блока.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Брекзит | Лейбъристи | сделка с ЕС

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ