Новите наказателни процедури срещу България намаляват

Миналата година срещу нашата страна Европейската комисия е открила 18 нови процедури и това е най-малкият брой от 2014 г. насам

15:51 04.07.2019
През 2018 г. броят на новообразуваните наказателни процедури на Европейската комисия (ЕК) срещу България намалява. Това показват данни от годишния доклад за прилагането на европейското право.

18 са новите производства на ЕК срещу България за 2018 г., като това е най-малката цифра през последните 5 години. За сравнение през 2017 година срещу страната ни са образувани 26 производства, а през 2016 – 27. През 2014 г. броят на откритите процедури е бил 41.
От новооткритите процедури най-много са свързани с данъчното облагане и митниците, и с миграцията и вътрешните работи – по 4 в сектор. По три са процедурите в областите на вътрешния пазар, промишлеността, предприемачеството; правосъдие и потребители и мобилност и транспорт.

Към края на миналата година срещу страната е имало 60 неприключили процедури, половината от които са били за бавно въвеждане на европейското право в националните закони.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: България | производства | регулации | Европейска Комисия

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини