Campari продаде френска вила - една от най-скъпите в света

Имотът се намира на френската Ривиера

20:48 01.08.2019
Италианската компания Campari Group се съгласи да продаде своето 188-годишно имение Villa Les Cèdres  (Вила Кедрите) във Франция за 200 милиона евро (220,6 милиона щатски долара) като част от продажбата на неоперативни активи, свързани с придобиването на компания за алкохол.

През март 2016 г. Campari постигна споразумение да купи Société des Produits Marnier Lapostolle, компанията производител на ликьора Grand Marnier. Вилата в Сен-Жан Кап-Фера е част от сделката.

Campari Group постигна „предварително споразумение“ за продажба на Villa Les Cèdres за 200 милиона евро, от които италианската фирма ще запази 80 милиона евро, обявиха от компанията за алкохол днес.

Активите на Villa Les Cèdres бяха счетени за „нестратегически“ за основния бизнес на фирмата и впоследствие бяха пуснати за продажба.

Villa Les Cèdres е 188-годишно имение с площ 18 000 кв. фута, разположена на площ от около 14 хектара. Построен през 1830 г., домът някога е бил собственост на крал Леополд II на Белгия и е придобит от семейство Марние-Лапостол през 1924 година.

Очаква се сделката да приключи до 31 октомври 2019 г., при редица условия, включително имотът да бъде напуснат от един член на семейството Marnier-Lapostolle, който пребивава във вилата. 

След продажбата вилата ще бъде за частно ползване.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: продажба | Франция | имение | вила | Campari Group | Villa Les Cdres | Вила Кедрите

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини