Daimler предупреди за по-малка печалба през 2019 г.

Производителят на луксозни автомобили очаква загуба през второто тримесечие на тази година

Снимка: Daimler.com
10:56 12.07.2019
Производителят на луксозни автомобили Daimler предупреди инвеститорите, че очаква оперативна загуба за второто тримесечие в размер на 1.6 млрд. евро. През миналата година компанията отчете печалба преди лихви и данъци (EBIT) в размер на 2.6 млрд. евро, припомня Reuters.

За тази година Daimler ревизира по-ранните си прогнози за оперативната си печалба и вече очаква да е по-малка, отколкото беше през 2018 г.

Провизиите, заделени заради удължения период на изтегляне на автомобили заради проблеми при въздушните възглавници на производителя Takata, ще бъдат увеличени с около 1 млрд. евро.

Производителят също така ще трябва да направи допълнителен разход в размер на 1.6 млрд. евро във връзка с текущи правителствени и съдебни процедури и мерки, свързани с дизеловите автомобили на Mercedes-Benz.

„Решението на Управителния съвет в контекста на прегледа на продуктовия портфейл и определянето на приоритетите, което беше взето днес, ще се отрази на приходите на дивизията на Mercedes-Benz Vans през второто тримесечие на 2019 г. с около 500 млн. евро“, се казва в съобщението на Daimler.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: загуба | печалба | Даймлер

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини