Daimler ще сглобява Mercedes-Benz и в Египет

Това ще се случва с помощта на местен партньор

10:42 25.06.2019
Германският автомобилен производител Daimler AG заяви, че планира да сглобява луксозните автомобили Mercedes-Benz и в Египет, като си сътрудничи с местен партньор.

Компанията обяви, че е подписала меморандум за разбирателство с египетското правителство в началото на седмицата. Според Daimler местното производство ще подобри пазарната позиция на компанията и ще допринесе за стабилизирането на икономическата среда на страната.

Според изпълнителния директор по производствените и снабдителни вериги Йорг Бързър, компанията ще може да структурира производствената мрежа още по-гъвкаво и ефективно и ще може да отговори още по-добре на нуждите на клиентите.

В съобщението на компанията не се споменава името на местния партньор, както и колко коли ще се произвеждат годишно.Daimler вече подкрепя около 1000 работни места в Египет директно и индиректно чрез Mercedes-Benz Egypt S.A.E., който се занимава с продажби и резервни части.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: производство | автомобили | Египет | Daimler | Mercedes-Benz