Facebook ще представи криптовалутата си до края на месеца

Компанията дори ще инсталира машини, подобни на банкомати, откъдето тя ще може да се купува

12:12 06.06.2019
Facebook ще представи своята криптовалута по-късно този месец и ще позволи на служителите, работещи по проекта, да вземат заплатата си под формата на новата валута, според статия в The Information.

Преди около година компанията назначиа бившия изпълнителен директор на PayPal Дейвид Маркъс, за да започне да проучва възможностите с blockchain, технологичната основа на криптовалутите. Оттогава са се появявали няколко статии, че компанията изгражда своя собствена цифрова валута, която потребителите ще могат да съхраняват, търгуват и обменят срещу редовна валута - както през платформата на Facebook, така и през приложенията й Messenger и WhatsApp. 

Статията обаче сега добавя, че Facebook планира и физически машини, подобни на банкомати, където потребителите ще могат да купуват валутата.

Изграждането на лесен начин за повече от 2 милиарда потребители на Facebook да плащат за неща и да обменят пари между държави биха могли да помогнат на компанията да диверсифицира дейността си отвъд рекламата, която днес представлява почти всичките й приходи. Рекламният модел на Facebook е изправен пред критики от страна на защитниците на личните данни, законодателите и пресата за начините, по които събира и използва подробна информация за потребителите.

Главният изпълнителен директор Марк Зукърбърг отбеляза плащанията като важна област за компанията по време на конференцията за разработчици по-рано тази година. Оперативният директор Шерил Сандбърг и главният финансов директор Дейвид Уенър са "скептично настроени към инициативата", се казва обаче в информацията.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: facebook | криптовалута | банкомати

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини