Фандъкова: Инвестираме над 90 млн. лв. в образованието през 2019 г.

Само за кв. „Витоша“ досегашните инвестиции са над 10 млн. лв.

Инвестициите на Столична община в областта на образованието само за тази година са на обща стойност над 90 млн. лв. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на визита в 86 ОУ "Св. Климент Охридски" във Владая, предаде "Фокус".

По думите на столичния кмет дейностите по ремонта и модернизирането на учебните заведения в София ще продължат. Едно от училищата, което ще бъде ремонтирано, е това във Владая. Предстои и ремонт на детски градини и училища в други части на София. Фандъкова обясни, че досега само за кв. „Витоша“ са похарчени над 10 млн. лева по различни проекти.

Сега процесите по реновиране и модернизиране са насочени към училището и детската градина във Владая, която ще се сдобие с 3 нови групи след ремонта.

Разширения и модернизиране на детски градини се извършват и в "Павлово", ремонтират се и училището в "Симеоново" и детската градина в "Княжево". Основните ремонтни дейности са свързани с подмяна на осветление, отоплителната инсталация, санират се и се подменят дограми.

Надеждите на Фандъкова са, че настоящият ремонт на училището във Владая ще приключи до началото на учебната година.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: София | инвестиции | училища | ремонт | детски градини | образование

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини