Фандъкова: Искам да спра презастрояването в София

Живея в квартал, който е презастроен и изпитвам на гърба си цялото неудобство от това, обясни кметът на София

Снимка: Economic.bg
11:41 27.06.2019
Искам да спра презастрояването в столицата и ще продължа с ангажимента си да променяме града в диалог с гражданите. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова по време на редовно заседание на Столичния общински съвет по повод протеста за презастрояване на столицата, предаде "Фокус".

"Аз искам да спра презастрояването. Живея в квартал, който е презастроен и изпитвам на гърба си цялото неудобство от това. Но ако само това кажем, ние ще излъжем хората. Ние трябва да кажем как го правим това. Тази работа изисква много прецизиране, правни консултации и експертни становища, за да бъдем сигурни, че едно наше решение няма да влезе в съда", коментира Фандъкова. 

Тя подчерта, че презастрояването е много голям проблем в София. "Наистина ви призовавам, когато говорим за този проблем да забравим популизма, защото конкретните упраленски решения изискват почтеност и да се обяснява на хората това, което е възможно", обясни столичният кмет. 

"Работим за промяната по най-добрия начин с включване на всички заинтересовани страни, с всички граждани, с издаването на споделена визия, защото всичко това утре трябва гражданите да го плащат", добави още тя. Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: протест | София | Йорданка Фандъкова | презастрояване