Фараж печели изборите във Великобритания, провал за Мей

Партията на Мей остана на пето място

Снимка: BTA
09:37 27.05.2019
Партия „Брекзит“ на Найджъл Фараж печели европейските избори във Великобритания. Формацията взима 32% от гласовете и така си осигурява 29 места в Европейския парламент. Това показват първите резултати  от проведените на 23 май избори. Партията съществува само от два месеца. 

На второ място с около 19% се нарежда партията Либерални демократи, а трети са лейбъристите на Джеръми Корбин с 14%. "Зелените“ имат 12% и се нареждат на четвърто място, като това е най-доброто представяне на партията за последните 30 години. 

Тежко поражение понася партията на Тереза Мей, която се нарежда едва на пето място със 7.5 на сто. Според АФП управляващата партия е наказана от избирателите заради неспособността си да осигури излизането на страната от ЕС.

„Тези избори носят голямо послание. Ако не напуснем ЕС на 31 октомври, то тогава резултатите за партия „Брекзит“ ще бъдат повторени на общи избори, а ние сме готови за това“, заяви Фараж след вота.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Великобритания | избори | Найджъл Фараж | Брекзит | Тереза Мей | евровот