Финтех компаниите ще „изядат“ $280 млрд. от приходите на банките до 2025 г.

Глобалният пазар на плащанията се очаква да нарасне до 2 трлн. долара до 2025 г.

Снимка: Pixabay
18:00 16.09.2019
Стартиращите финтех компании посягат към все по-голям дял от световната индустрия на разплащания. Според нов доклад на Accenture, озаглавен „Banking Pulse Survey: Two Ways to Win”, не-банковите финансови компании ще „изядат“ 15% от глобалните приходи в областта на плащанията до 2025 г. Според прогнозите за растеж това този дял ще се равнява на 280 млрд. долара. 

Очаква се, че приходите от плащанията като цяло в света ще нарастват с годишен темп от 5.5%. През сегашната 2019 г. глобалният пазар на плащания се оценява на 1.5 трлн. долара, а до 2025 г. той вероятно ще е нараснал до 2 трлн. долара. 

Само банки, които се адаптират към променящите се бизнес модели, ще оцелеят в дългосрочен план, сочи един от основните изводи в доклада. Accenture отчита фактори, сред които технологичните промени, потребителското поведение и регулациите. В доклада се посочва още, че приходите на банките от картови транзакции ще бъдат под силен натиск и рискове през идните шест години. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: банки | приходи | разплащания | стартъпи | финтех компании

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини