Гергана Паси: Киберсигурността е универсална тема

Според председателя на Дигиталната национална коалиция с годините тази тема ще става все по-важна

Снимка: Economic.bg/ Красимир Свраков
Киберсигурността е универсална тема, тъй като тя е едно от петте най-големи предизвикателства на съвремието. Това каза Гергана Паси, председателят на Дигиталната национална коалиция, при откриването на започналата днес национална конференция Sofia CyberSec 2019.

„Според най-смелите проучвания на експертите към 2020 г.,  което е на практика утре, повече от 200 млрд. различни неща ще са свързани към световната мрежа – самолети, автомобили, домове и дори животни. Ще нараства броят и видът на нещата, които комуникират по този начин. Ще расте обаче и рискът от тази комуникация“, каза още тя.

Тя посочи, че на днешната 8-часова конференция по време на основните панели ще бъдат сблъскани мненията на различни експерти от сферата на киберсигурността. Паралелно с това ще се проведат 8 различни технически лаборатории, които ще дадат на присъстващите възможност да обсъдят с експерти практически мерки за киберсигурност и да получат различни обучения.

Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: киберсигурност | конференция | Гергана Паси | Дигитална национална коалиция | Sofia CyberSec 2019

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини