Горанов: До края на годината трябва да сме в „чакалнята“ за Еврозоната

Според финансовия министър данъци няма да се променят, а борбата със сивата икономика остава приоритет

14:46 26.06.2019
Надявам се влизането на България в ЕРМ-2 (т. нар. „чакалня“ за Еврозоната – бел. ред.) да стане до края на годината. Не виждам пречка да се случи. Тази прогноза беше направена от финансовия министър Владислав Горанов по време на своето изказване в рамките на провеждащия се в момента икономически форум в Пловдив.

„Използвахме силното българско председателство на Съвета на ЕС, за да поставим един важен приоритет - вкарването ни в ЕРМ-2. Никога не е имало към този момент по-голямо икономическо и политическо доверие към България“, коментира финансовият министър, цитиран от „24 часа“.

Той е категоричен, че данъци няма да се променят в рамките на този мандат. „Борбата със сивата икономика остава основен приоритет. Имаме ръст от 3% в индустрията, а също и в услугите. Бурните ветрове, които рано или късно идват, все още не са на наша територия. Ниските лихви в Западна Европа са слънчевото време, което всеки трябва да използва, за да си ремонтира покрива“, добави още Горанов.

Според него в момента сме свидетели на много големи очаквания от страна на големи западни компании, които търсят мястото си в България, тъй като цената на труда се измества от Централна към Източна Европа. „И ако ние през този кратък прозорец от възможности не си решим уравнението, ще пропуснем своя шанс“, каза още министърът.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: еврозона | Владислав Горанов | чакалня | ERM-2

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини