IKEA прави кюфтенца без месо

Те ще бъдат пуснати тестово в някои обекти от февруари 2020 г.

Снимка: Wikipedia
13:20 03.05.2019
Шведската мебелна верига IKEA също иска да се включи в набиращата тенденция за използване на растителни протеини. Компанията, известна и със своите шведски кюфтета, работи върху нова версия на храната, която "изглежда и има вкус на месо, но се произвежда от алтернативни протеини на растителна основа", се казва в нейно съобщение.

Веригата иска да продава кюфтета на растителна основа във всичките си ресторанти по целия свят.

Търсенето на растителни алтернативи е набираща скорост тенденция, тъй като потребителите се стремят към по-здравословно хранене и намаляване на екологичния отпечатък.

IKEA заяви, че провежда тестове и разработва прототипи с различни потенциални партньори и все още не е решила с кой доставчик ще работи. Търговецът планира да започне тестване на новия продукт на определени пазари през февруари 2020 г. 

Понастоящем IKEA предлага местни ястия с растителни протеини като съставка на няколко пазара. Новият елемент от менюто ще бъде петият нов вид кюфтета, сервирани в ресторантите на веригата, заедно с класическите кюфтета, зеленчуковите кюфтета, пиле, сьомга и треска.

Новото кюфте без месо ще струва приблизително колкото класическото кюфте.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: месо | IKEA | кюфтенца | кюфтета | протеин

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини