Инвеститорите са предпазливи в очакване на срещата на Г-20

Лидерите на САЩ и Китай ще се опитат да разрешат търговския си конфликт

Снимка: БТА
И през изминалата сесия инвеститорите на американските пазари останаха предпазливи и в очакване на срещата на Г-20, на която лидерите на САЩ и Китай ще се опитат да разрешат търговския си конфликт. Допълнителен смут на пазарите предизвика президентът Тръмп, след като в свое интервю обяви, че Марио Драги би трябвало да определя паричната политика в САЩ, вместо председателя на ФЕД Джером Пауъл. Президентът също така заплаши Китай с нови мита, ако не остане доволен от срещата си със Си Дзинпин в събота. 

В края на сесията индустриалният Dow Jones финишира с 11 пункта понижение. Широкият S&P500 записа четвърти пореден ден на червено, отстъпвайки с 0.12%, докато единствено технологичният NASDAQ успя да напредне с 0.32%, подкрепен от силното представяне на производителите на микрочипове. В индивидуален план акциите на Micron се отличиха с ръст от 13%. 

На европейските пазари основните индекси също се търгуваха на отрицателна територия, с изключение на DAX, който подкрепен от секторът на автомобилостроенето, успя да напредне с 0.14%. На борсите за суровини петролът отчете значително поскъпване, след като САЩ обявиха намаление на запасите си от 12.8млн. барела за изминалата седмица. 

Акцентите днес:

Икономически данни - САЩ

В четвъртък в 15:30 часа българско време Бюрото за икономически анализи на САЩ ще публикува ревизирани данни за брутния вътрешен продукт на страната за първото тримесечие на 2019 година. Очакванията са данните да не покажат промяна от първоначалните прогнози за 3.1% икономически ръст. 

BNP Paribas SA – Дневна  

Слабото представяне на акцията на френската банка през последните два месеца, понижи цената на акцията ѝ до формираното ниво на подкрепа около психологическите 40 евро. Осцилаторът MACD започва възходящо пресичане в отрицателна територия, което приемаме като сигнал за предстоящо поскъпване. При вход в дълга позиция, краткосрочната цел ще бъде покриване на гапа от месец май, а за по-дългосрочно настроените инвеститори – тест на нов връх при 50 евро. 

AUD/USD – Дневна  

Серия от силни сесии за австралийския долар отдалечи валутната двойка от низходящата тренд линия, формирана от месец януари насам. Моментът е ключов за развитието на AUD/USD, тъй като е достигната съпротивата на 50-дневната подвижна средна, която е подсилена от натиска на психологическото ниво 0.70. При успешен пробив, вероятно ще станем свидетели на обръщане на тренда, докато при неуспешен такъв, валутната двойка ще продължи низходящото си движение.   

Natural Gas – Дневна    

След периода на силно понижение, приключил в края на месец януари, природният газ навлезе в по-хармоничен цикъл на движение, формирайки трендови канал. В момента котировките се намират близо до долната му граница, което дава предпоставки за вход в дълга позиция. При покупка е желателно част от печалбата да бъде прибрана преди тест на 50-дневната ЕМА, където може да се очаква съпротива от пазара. 

Nikkei – Дневна   

Рязкото понижение на японския индекс от края на месец май се оказа фалшив пробив на иначе устойчивата подкрепа при психологическите 21 000 пункта. След серия от повишения Nikkei навакса изгубените позиции, формирайки два по-високи върха и две по-високи дъна. Приемаме това като сигнал за бичи нагласи на пазари и смятаме, че покупка на индекса ще има потенциал за достигане до нов локален максимум около 22 000 пункта.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.

Източник: http://www.elana.net/bg/trading/index.html

Етикети: борса | акции | Китай | САЩ | Г-20 | търговска война

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини