Блокчейн технологиите са следващият голям генератор на работни места

По 3000 експерти в областта се търсят месечно в САЩ

Снимка: Pixabay
12:27 09.10.2019

През последните години блокчейн технологията изживява сериозна трансформация. От тясно свързана с криптовалутите, тя постепенно се превръща в иновация с много по-голямо влияние, което обхваща бизнес управлението, дарителството, държавното управление, недвижимите имоти. Според експерти блокчейн е новият най-силен генератор н аработни места. В подкрепа на твърдението си те дават пример със САЩ. където новите обяви за блокчейн специалисти достигат близо 3000 месечно, като този показател отчита 40% ръст в сравнение с летните месеци на 2018 година.

Оказва се, че и в България вече може да се получи диплома в тази сфера - а името на специалността е „Бизнес и дигитална трансформация - блокчейн иновации“. Освен диплома в областта на блокчейн, студентите, които изберат тази специалност за своята магистратура, получават редица възможности за кариера, както и за стартиране на устойчив бизнес в областта. Освен в български и чуждестранни блокчейн компании, те ще имат възможност да се развиват и в редица други технологични сегменти, които напоследък усилено се интегрират с блокчейн - дронове, автономни коли и Internet of Things.
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: САЩ | работни места | блокчейн

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини