Кината „Арена Младост“ и „Арена Запад“ затвориха заради дългове

Става дума за спор между американската инвестиционна компания Apollo Global Management и дружествата около създателя на веригата кина Стефан Минчев

13:59 27.05.2019
Кината „Арена Младост“ и „Арена Запад“ в столицата спират временно работа. Това стана ясно от съобщение на сайта на киносалоните от 23 май.

„Прекъсването се налага във връзка с настъпили правни обстоятелства, които се нуждаят от време за разрешаване“, пише в съобщението на компанията.

Според информация на „Капитал“ става въпрос за спорове между американската инвестиционна компания Apollo Global Management, която е купила два пакета с проблемни задължения към Пощенска банка и ОББ, и дружества около създателя на веригата Стефан Минчев.

Оказва се, че той не е обслужвал в срок задълженията си към двете български банки на обща стойност от 30 млн. евро, които от своя страна са потърсили по-активен кредитор в лицето на американския Apollo, която купува пакетите преди година. 

През тази година обаче се случват редица прехвърляния и препродажби, които бавят целият процес и не позволяват на новия инвеститор да използва активите си. Заради празноти в законодателството кредиторите реално няма право да участват в процеса по фалит на последното по веригата дружество, на което е прехвърлен активът.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: дългове | кино Арена | Арена Младост | Арена Запад

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ