Кметът на Лондон отхвърли плана за небостъргача-лале

Според него обществената полза от проекта ще е ограничена

Снимка: Foster + Partners
10:06 16.07.2019
Кметът на Лондон посъветва планиращите да отхвърлят предложения за нов небостъргач в центъра на града, наричан Лалето.

През април City of London Corporation (CLC) одобри предложената на улица Бъри сграда Tulip с височина 1000 фута (305 м) до кулата Гъркин. Компанията твърди, че небостъргачът е "наистина уникален" и ще увеличи броя на хората, които посещават столицата през почивните дни.

Садик Хан обаче каза, че има редица опасения, повдигнати в доклада на експертната група в Лондон, които предполагат, че кулата ще навреди.

Хан съветва планиращите CLC да отхвърлят разрешението, като посочва редица установени причини - проектът не съставлява най-високото качество на проектиране, което се изисква за района; близостта, височината и материалът биха имали отрицателно въздействие върху обекта на световното наследство Tower of London; пространството около предложената сграда е недостатъчно, за да бъде безопасно и да се предотврати пренаселеността; липсата на нови места за паркиране не е в съответствие с Лондонския план за транспорт.

Говорител на кмета заяви, че "г-н Хан има редица сериозни опасения във връзка с това заявление и след като е проучил подробно, е отказал разрешение за схема, която според него ще доведе до много ограничена обществена полза", съобщава Би Би Си.

Проектираната от Foster + Partners кула трябваше да бъде построена на улица "Бъри" 20.

Комитетът за планиране и транспорт на City of London Corporation подкрепи плана с 18 на 7 гласа по-рано тази година, след като бяха наложени условия, като например ограничаване на продажбите на билети по време на пиковите часове.


Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Лондон | Садик Хан | небостъргач | лале

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини