Макензи Безос вече е третата най-богата жена

Тя е и вторият по големина индивидуален акционер в Amazon

Снимка: Twitter профил Макензи Безос
08:55 02.08.2019
Макензи Безос, бившата съпруга на изпълнителния директор на Amazon Джеф Безос, е водещо име в новинарските заглавия след развода. А сега тя вече е вторият по големина индивидуален акционер в Amazon според Bloomberg и третата най-богата жена в света според според  Forbes.

Регулаторни документи показват, че Джеф Безос е прехвърлил около 19,7 милиона акции на Amazon на Макензи Безос, както съобщава Bloomberg. Този трансфер свали дяловото участие на Джеф Безос в компанията от 16% до 12%, като 4-те % от разликата отиде при бившата съпруга, според USA Today.

Освен това в последните 3 дни на юли Джеф Безос е продал повече от 965 000 акции на Amazon на стойност 1,8 милиарда долара, стана ясно вчера.

Междувременно 4-процентният дял на Макензи Безос се оценява на около 37 милиарда долара, базирано на цените на акциите на Amazon - и я прави вторият по големина индивидуален акционер в Amazon, след бившия си съпруг. 

От своя страна, Джеф Безос има нетно състояние от около 115 милиарда долара, според Forbes.

Тези данни са точно в съответствие със споразумението за развод, което Джеф Безос и Маккензи Безос обявиха през април, при което бяха договорили той да запази 75% от акциите на Amazon, които са собственост на двойката, и ще запази правото на глас от дела на Макензи в компанията. 

Макензи Безос също така се съгласи да предостави на Джеф Безос интересите си във Washington Post и Blue Origin. Разводът беше финализиран в началото на юли.

Бившата съпруга обяви още, че ще дари половината от богатството си.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: богатство | Amazon | развод | Джеф Безос | Макензи Безос

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини