Макрон обеща „Нотр Дам“ да бъде възстановена до 5 години

Той започна речта си с похвала за способността на нацията да се обединява в трудни моменти

Снимка: БТА
21:50 16.04.2019

Френският президент Емануел Макрон обеща катедралата „Нотр Дам“ да се възстанови в рамките на 5 години и че "ще бъде по-красива от преди". Това заяви днес той в обръщението си към френския народ.

„Ще възстановим Парижката Света Богородица за пет години, започвайки от настоящия момент“, каза Макрон. "Ние можем да го направим

Той започна речта си с похвала за способността на нацията да се обединява в трудни моменти. „Това, което видяхме тази вечер – всички заедно в Париж, е способността да се мобилизираме, да се обединяваме.

Макрон каза, че "най-лошото е било избегнато", след като пожарникарите успяха да потушат огъня.

„На нас се пада задачата да превърнем това бедствие във възможност да се обединим и заработим заедно, след като сме премислили задълбочено онова, което сме били и онова, което трябва да бъдем, и да станем по-добри, отколкото сме. На нас се пада да намерим отново нишката на нашия национален проект“, каза той.

Само за денонощия над 700 млн. евро са събрани за възстановяването на парижката катедрала. 
Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: средства | реч | Емануел Макрон | катедрала | Нотр Дам

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини