Messenger може да се върне обратно във Facebook

Facebook планира интеграция на чатовете в Messenger, Instagram и WhatsApp

Снимка: Pexels
14:01 12.04.2019
Facebook може да върне чатовете в Messenger обратно в основното приложение на социалната мрежа. В момента функцията се тества, като е била забелязана от Джейн Манчун Уонг, студентка по компютърни науки, популярна със своите любопитни открития в сферата.

Връщане на Messenger в платформата на Facebook би означавало, че човек ще има достъп и до чат апликацията и до тази на социалната мрежа през едно място. Така беше и преди години.

Промяната използва бутона Messenger във Facebook, като препраща към нова секция „Чатове“, вместо да отваря отделно мобилното приложения за съобщения.Messenger бе обособен като самостоятелна услуга за първи път през 2011 г., а през 2014 г. Facebook окончателно премахна чат функционалността от приложението си. Половин десетилетие по-късно компанията се готви да интегрира чат услугите на Messenger, Instagram и WhatsApp с идеята да улесни максимално комуникацията на потребителите и те да могат да си комуникират през различните канали. 

Засега разделът „Чатове“ съдържа ограничен набор от функции на Messenger. Въпреки че човек може да праща и получава съобщения, все още трябва да отвори апликацията самостоятелно, за да прави повиквания, да праща снимки или да реагира с емотикони. Според Уонг интеграцията няма да сложи край на индивидуалните приложения.

Няма яснота кога ще стане достъпна новата функция.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: facebook | мобилно приложение | Messenger | чат приложение | съобщения във Фейсбук

ПОСЛЕДНИ НАЙ-ЧЕТЕНИ КОМЕНТИРАНИ
Виж всички новини