Microsoft увеличи заплащането на Сатя Надела с 66%

Заради постигнатите добри резултати

Снимка: Wikipedia
07:45 17.10.2019
Сатя Надела е получил повече пари от Microsoft през последната фискална година, тъй като компанията постига бизнес целите си и повиши цената на акциите си.

Изпълнителният директор е получил общо $42,9 милиона обезщетение, предимно в бонуси от акции, през фискалната 2019 година, която приключи на 30 юни, според годишното пълномощно на Microsoft, което излезе в сряда. Цифрата е с 66% повече от предходната фискална година, но по-ниска от сумата 84,3 милиона долара, които Надела получи през фискалната 2014 г., когато пое ръководството на компанията от Стив Балмер.

Заплащането на Надела подчертава обратът в Microsoft под негово ръководство, като компанията удвои бизнеса си в облачните услуги. Преди година Microsoft си върна обратно от Apple званието на най-скъпата публична компания в света; в сряда пазарната й капитализация надхвърляше 1,07 трилиона долара, пише CNBC.

Надела получава базова заплатата от 1 милион долара и бонуси, при които е имало увеличение. 

В документите ръководството на компанията посочва, че "Стратегическото лидерство на Надела, включително неговите усилия за укрепване на доверието на клиентите, водят към промяна на културата в цялата компания и успешно навлизане и разширяване на новите технологии и пазари".

Посочват се и растежът на облачния бизнес на Microsoft, който включва облачната услуга Azure, която се конкурира с Amazon Web Services. Intelligent Cloud е най-големият от трите сегмента в бизнеса на Microsoft за първи път от повече от три години през последното тримесечие.Ако сте харесали статията, можете да се абонирате за страниците ни във Facebook и Twitter или да използвате нашия RSS фийд канал, за да не пропуснете нищо интересно от Economic.bg.


Етикети: Microsoft | заплата | бизнес | бонуси | заплащане | облачни технологии | Сатя Надела